Kirjoittamistyön parhaita puolia on siihen liittyvä vapaus. Läppärin tai vihkon voi avata kirjastossa, kahvilassa tai vaikka lähipuistossa (jos on kesä,…
Miten ihmeessä voisi löytää aikaa kirjoittamiselle? Tämä on yksi useimmin kysyttyjä kysymyksiä, joita kirjan kirjoittamisesta haaveilevat minulta kysyvät. Suurin osa…
Tätä kysymystä minulta kysytään usein. Joku haluaa kuulla, oliko kirjasta taloudellista hyötyä. (Lyhyt vastaus: On, ja on edelleenkin.) Toinen haluaa…
Kun yrityksessä tai organisaatiossa kehitetään tuotetta tai palvelua, lähdetään usein liikkeelle osaamisesta ja kokemuksesta. Mitä meillä on ja mitä voimme…
Työmäärän rajaaminen on herättänyt keskustelua monilla foorumeilla. Esihenkilöt ovat huolestuneita henkilöstön jaksamisesta. Toisaalta tuntuu vaikealta kehottaa alaisiaan tekemään vähemmän töitä.…
Vaikeat tunteet kuuluvat elämään. Sanotaan, että tunteet pitää ”kohdata”, niitä täytyy ”käsitellä”tai ”työstää”. Tunteita ei pidä ”kieltää” tai ”padota”. Totuus…
Opiskeluaikana olin töissä pienessä organisaatiossa, jossa oli vajetta työntekijöistä. Kolmesta henkilöstä kahden piti olla vuorossa arkipäivisin. Tunsimme toisemme hyvin ja…
Työn rajaamisesta on paljon kauniita puheita. Ei saisi uuvuttaa itseään ja täytyy huolehtia myös palautumisesta. Itseltään ei saa vaatia liikaa…
Taas on se aika vuodesta, kun kaikki tuntuu tapahtuvan samaan aikaan. Kiirettä on siinä ja tässä projektissa, yhteydenottoja satelee ja…
Kirjoitan tällä hetkellä kirjaa muuton keskellä. Asunnossa on pahvilaatikoita, muuttolaatikoita ja kirpputorille matkaavia kasseja, puoliksi purettu kirjahylly, sekä se tärkein:…