Joulun aikaan

Joulun aikaan

Aloin kirjoittaa kirjaa aikaansaamisesta, koska huomasin, että monet ihmiset, itseni mukaan lukien, kärsivät aikaansaamisen haasteista. Stressi valtaa mielemme helposti, ja kiire on monille jo pysyvä olotila. Aikaansaaminen on kuitenkin meille suuri ilon lähde, josta voimme nauttia joka päivä. Ratkaisut haasteisiin sijaitsevat omassa mielessämme, ja löydämme niitä koko ajan lisää, kun vaan lähestymme haasteita oikealla asenteella. Tässä on ensimmäinen vinkkisi: se asenne on luottavainen, ratkaisukeskeinen ja itsemyötätuntoinen.

Joulustressi sopii esimerkiksi. Hermo kiristyy, kun työpaikalla kokoukset siirtyvät, sähköposteihisi ei vastata, joululahjaostokset ja ruokien suunnittelu putkahtelevat mieleesi, kun yrität keskittyä viimeisten tärkeiden projektien loppuun viemiseen. Ehkä moitit itseäsi siitä, etten ole hoitanut joitakin asioita aikaisemmin. Mieleen tulee pelkoja siitä, ettet ehdikään kaikkea, jotakin tärkeää jää hoitamatta tai unohtuu kokonaan.

#1 Luottavainen asenne. Saat kaiken tärkeän hoidettua riittävän hyvässä aikataulussa, ja se tapahtuu helposti ja vaivattomasti. Ota hetki aikaa, ja keskity. Listaa tärkeät asiat ja siirrä loput joulun jälkeen, jolloin levänneenä ja energisenä asioihin on taas helppo tarttua. Tee jouluvalmisteluita hyvällä mielellä!

#2 Löydä ratkaisuja. Älä keskity ongelmiin ja harmeihin, vaan ratkaisuihin. Iloitse jokaisesta pienestäkin ideasta ja ratkaisusta. Saat niistä energiaa, joka auttaa seuraavan idean keksimisessä. Kiitä itseäsi erityisesti, kun keksit miten voit järjestää itsellesi rauhallisen kahvi- tai glögihetken ystävän kanssa.

#3 Itsemyötätunto. Jätä itsen soimaaminen siitä, mitä et ole vielä tehnyt. Palaa tähän hetkeen, ja mieti, mitä tarvitset juuri nyt. Mitä sanoisit ystävälle, joka kärsii joulustressistä? Ehkä sanoisit, että hellitä vähän?

Tervetuloa aikaansaamisen taika blogisarjan pariin! Nauti matkasta ja käytä tilaisuus keskittyä silloin tällöin hetkeksi itseesi.

Hyvää joulua!

Ennakkotarjouksen kirjasta Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi, löydät täältä https://atena.fi/aikaansaamisentaika

Tilaa aikaansaamisen taika -blogisarja http://www.satupihlaja.com/tilaa-uutiskirjeemme