Kiitos itsenäisyydestä

Kiitos itsenäisyydestä

Haluan onnitella 104-vuotiasta Suomea Itsenäisyyspäivänämme. Samalla tekee mieli kiittää siitä itsenäisyydestä, jonka Suomi tänä päivänä minulle tarjoaa – sehän ei olekaan mikään itsestäänselvyys, kun maailman tilannetta ja uutisia seuraa.

Kiitos hyvistä lähtökohdista

Kiitos Suomi, kun aloit pitää minusta huolta jo ennen kuin synnyin. Kutsuit äitini neuvolaan, jotta voisin kasvaa turvallisesti, kunnes minun oli aika syntyä. Kiitos hienosta terveydenhuollosta, maailman alhaisimpien lapsikuolleisuuslukujen vuoksi riskit syntymässäni olivat minimaaliset. Terveydenhuoltosi on pitänyt minusta hyvää huolta siitä saakka. Terveystarkastukset, hammastarkastukset ja erinäiset seulonnat ovat seuranneet terveyttäni. Olen myös voinut sairastumisten tullessa aina kääntyä taitavien ammattilaistesi puoleen, jos vain olen sitä tarvinnut. Suomen terveydenhuolto ei varmaankaan ole täydellinen, mutta yksi maailman parhaista.

Erityismaininnan annan kuitenkin koulutuksellesi. Suomen peruskoulu ja sen jälkeen käymäni ylioppilas- ja korkeakoulututkinnot olen saanut sinulta ilmaiseksi. Kiitos Suomi. Eivät ne kaikki ihan helpoilta ole aina tuntuneet ja sinnikkyyttäkin on välillä tarvittu, mutta arvostan suunnattomasti taloudellisesti matalaa kynnystä opiskeluun. Olet systeemisi kautta kertonut minulle, että täällä saavat opiskella myös ne, joiden perheissä ei ole vaurauksia valmiiksi kerättynä. Kiitokset myös sisusta, joka on matkan varrella kehittynyt!

Kiitos työstä

Haluan kiittää sinua, Suomi, että olet antanut minulle työtä. Annoit minulle ensin hanttihommia, sitten valmistuttuani oman alani töitä ja sitten olet tarjonnut yrittäjänä mahdollisuuden tehdä työkseni mitä vain itse osaan ja haluan. Olet panostanut minun kouluttamiseeni niin paljon, että haluan antaa parhaan osaamiseni käyttöön siellä, missä sitä eniten tarvitaan – nyt yrittäjänä koulutan ja valmennan ihmisiä, jotta hekin saisivat oman potentiaalinsa parhaalla tavalla käyttöönsä, ja voisivat vieläkin paremmin täällä.

Lämmin kiitos mahdollisuudesta kirjoittaa osana työtäni. Opin lukemaan hienoa kieltäsi jo varhain, ja pidin lukemisesta heti. Osittain hienon kirjastojärjestelmäsi ansiosta pääsin lukuisten kirja-aarteiden äärelle jo lapsuusvuosina. Vuosikymmeniä myöhemmin koin, että minulla on sanottavaa ihan kirjaksi asti. Pienessä maassa on hyvät puolensa – kustantamoille voi lähettää suoraan käsikirjoituksen ja omani kiinnosti useampaa kuin yhtä tahoa. Julkaistun kirjani ansiosta saan edelleen kirjoittaa – blogia, vierailijakolumneja ja ehkäpä jatkossa uusiakin kirjoja.

Kiitos itsenäisyydestä

Kiitos Suomi, kun saan itse päättää oikeastaan kaikesta, mitä teen. Saan valita asua täällä Suomi-neidon hameenhelmassa, saan valita itselleni mieluisia harrastuksia, pukeutua niin kuin haluan, ja saan päättää milloin, missä ja kenen kanssa kulloinkin liikun. Voin kulkea kauniissa maisemissasi ja raikkaassa ulkoilmassasi, oli sitten päivä tai ilta. Nykypäivän Suomineidolta ei enää kysellä edes ravintolaan mennessä seuralaisen perään. Kiitän, että jo niin varhain annoit naisille äänioikeuden ja kulttuurisi on jo verrattaen hyvin oppinut hyväksymään naisjohtajat, jopa presidentin. Niinpä minulla on aiempia sukupolvia väljemmät raamit elellä niin kuin itse toivon.

Tänä päivänä haluan erikseen kiittää siitä, ettei ulkomaillakaan ole koskaan tarvinnut hävetä sinua, Suomi. Olet hoitanut hommasi siinä määrin hyvin, että kertoessaan olevansa Suomesta saa osakseen ihailevia kommentteja tasa-arvosta, koulujärjestelmästä tai teknologian kehityksestä. Joitakin suomalaisia huippu-urheilijoita tunnetaan nimeltä, ja poliitikkomme luovat Suomesta kuvaa harmonian ja rauhan rakentajana maailmassa. Kaiken kaikkiaan hyvinvointimme ja onnellisuutemme on maailmankuulua.

Tänään olen kiitollinen. Osallistun mielihyvin jatkossakin erinäisten epäkohtiesi parantamiseen omalla pienellä panoksellani. Onnea Suomi, ja kiitos kaikesta tähän saakka!

Mitä sinä olet Suomelle kiitollinen?

P.s. Jos olet valmis omaan kirjaprojektiisi, laita perjantai 11.2. kalenteriisi! Silloin järjestän jo kahdeksatta kertaa Ideasta tietokirjaksi -valmennuspäivän Helsingissä. Päivä sisältää valmennuksellisia harjoitteita oman kirjaidean työstämiseksi kirjoittamissuunnitelmaksi, sekä käytännöllisiä harjoituksia, jotta valmistaudut lähestymään kustantajia käsikirjoituksesi kanssa. Päivä sisältää myös puheenvuoron, jossa Books On Demand kertoo omakustantamisen mahdollisuuksista.

Kurssin nettisivu löytyy tästä linkistä

Facebook-tapahtumaan pääset tästä linkistä

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä