Kolme syytä miksi hyvinvointi on yrittäjälle arvokasta

Kolme syytä miksi hyvinvointi on yrittäjälle arvokasta

Aikaansaamisessa on meillä kaikilla vaihtelua. Joskus muutamassa tunnissa tapahtuu ihmeitä, kun taas toisinaan yrittämisestä huolimatta tekeminen takkuaa. Palkkatyössä palkka yleensä maksetaan työajan perusteella,  kun taas yrittäjällä palkkio riippuu aikaansaamisesta.

Pysähdyin miettimään hyvinvointia, kun sain viheliäisen jumituksen selkään. Koneen ääressä istuminen on hankalaa, kun lihakset ovat kipeinä. Hyvinvoinnista kannattaa huolehtia ennakoiden ja panostaen siihen päivittäin, koska muuten aikaansaaminen voi loppua kokonaan.

Syy #1 Kun yrittäjä ei saa aikaan, mitään ei tapahdu.

Kaikkein konkreettisimmin tämä koskettaa yksinyrittäjää, jonka yrityksen toiminta käytännössäkin loppuu nopeasti, jos työt eivät edisty. Palkkiota saa yleensä vain myydystä lopputuloksesta. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Työajoissa ja muissa reunaehdoissa yrittäjällä voi olla paljonkin vapautta, mutta myös vastuu työn sujumisesta kuuluu yrittäjälle itselleen.

Huonoja päiviä kuitenkin osuu kaikkien kohdalle. Parasta, mitä yrittäjä voi tehdä, on toimia tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Kun olet päättänyt, mitä aiot tehdä, on helpompi fokusoida silloinkin, kun keskittymiskyky ja olotila eivät ole parhaimmillaan.

Syy #2 Yrittäjä on itse oma käyntikorttinsa.

Ihmiset eivät halua ostaa pelkästään tuotettasi tai palveluasi, vaan myös energiaasi. Jos näytät ulospäin hyvinvoivalta ja pätevältä, se kasvattaa luottamusta siihen, että teet työsi hyvin. Myös ulkoiseen olemukseen panostaminen voi olla tarpeen, joskin sekään ei auta, jos mielen ja kehon olotila eivät ole kunnossa.

Henkinen ja fyysinen hyvinvointi näkyvät myös ulospäin. Kun tapaat ihmisiä virkistyneenä ja tyytyväisenä, herätät positiivisen mielikuvan ja sinun kanssasi on mukava tehdä yhteistyötä. Vuorovaikutustaidot ja osaaminen ovat tärkeitä, mutta pystyt olemaan parhaimmillasi kun elämässäsi on muutakin kuin työ.

Syy #3 Luovuus kukoistaa levänneenä.

Uusiutuminen on muuttuvassa maailmassa yrittäjälle tarpeen koko ajan. Uusia ideoita ei synny, jos voimavarat ovat lopussa. Puolivillaisella tekemisellä syntyy huonoa tulosta. Hyvinvoivana sinun on helppo innostua uudesta ja seurata aktiivisesti oman alasi uusia innovaatioita.

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on keskeinen tapa pitää mieli virkeänä. Kun energiaa löytyy, sen voi kanavoida mihin vaan. Väsyneenä taas vaikka uusien yhteistyökuvioiden luominen ei onnistu, eikä uusia haasteita tee mieli ottaa vastaan. Tärkeät päätökset kannattaa aina tehdä levänneenä.

Bonussyy: Hyvinvoinnin lisääminen on monelle syy ryhtyä yrittäjäksi.

Moni ryhtyy yrittäjäksi, koska arvostaa elämässä muutakin kuin työtä. Yrittäjyys tarjoaa vapautta ja antaa mahdollisuuden tehdä työtä omalla tyylillä, omia arvoja kunnioittaen. Yrittäjä voi halutessaan tehdä tavallista palkansaajaa vapaammin työnsä ja päättää itse esimerkiksi lomistaan. Vapaudesta ei kuitenkaan ole iloa, jos sitä ei osaa hyödyntää.

Yrittäjä voi valita sellaista tekemistä, jossa pääsee toteuttamaan omia intohimojaan ja vahvuuksiaan. Itsensä johtaminen tarkoittaa myös sitä, että voi vapaasti valita omat työtehtävänsä ja tekemisen määrän. Työn palkitsevuus voi olla huipussaan, kun palkkio työstä tulee konkreettisestikin itselle.

Työhyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu myös yrittäjän vapauden ja vastuun piiriin. Kukaan ei järjestä yrittäjälle palkallisia hyvinvointipäiviä, mutta sen sijaan omasta hyvinvoinnista voi huolehtia vaikka joka päivä. Vähintään pari kertaa vuodessa on kuitenkin hyvä myös pysähtyä ja järjestää itselleen sellaista aikaa, joka tukee hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja luo uutta intoa oman yritystoiminnan kehittämiseen. Oletko sinä jo pitänyt tämän kevään hyvinvointipäiväsi?

P.S. Haluatko sinä kirjoittaa kirjan? Tervetuloa jo kuudetta kertaa toteutuvalle Ideasta tietokirjaksi-kurssille Helsingissä 16.8.2019 klo 9-16. Facebook-tapahtuman löydät tästä ja suoraan ilmoittautumaan pääset täältä

P.P.S. Voit järjestää oman työhyvinvointiviikonloppusi ja päästä harjoittelemaan itsensä johtamisen taitojasi kehoa ja mieltä kuuntelemalla workshoppiin, joka toteutuu Helsingissä 17.-18.8., tapahtuman tiedot löydät tästä ja ilmoittautuminen tästä linkistä

P.P.P.S. Toinen idea hyvinvointipäiväksi! Jos haluat oppia unelmoimaan rohkeasti, asettamaan motivoivan tavoitteen ja tekemään tämän kaiken itseäsi kuunnellen, ilmoittaudu mukaan 21.8. Helsingissä toteutuvaan valmennukseen tästä linkistä (Tähän nyt pilottihinnalla toteutettavaan valmennukseen mahtuu vain hyvin rajallinen määrä osallistujia – lisätietoa ensi perjantaina seuraavan blogin yhteydessä!)

Voit tilata ilmaisen Aikaansaamisen taika –blogin tästä

Saat sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa johonkin itsensä johtamisen teemaan keskittyvän blogin, jossa on aina mukana helposti toteutettavia vinkkejä siitä, miten voit parantaa arkeasi heti.